Hammershus Fairtrade

Afrikansk kunsthåndværk og fair trade

Hvad er Hammershus Fairtrade Concert?

Hammershus Fairtrade Concert er Danmarks årligt tilbagevendende støttekoncert for Fairtrade i Afrika. Koncerten er samtidig hele Bornholms store årlige musikarrangement - en folkefest i ordets bedste betydning. Der er mange forskellige aktiviteter for hele familien og mange særlige tilbud og musik for børn og unge.

I 2013 var det 9. gang koncerten afholdtes. 

OBS: I stedet for koncerten afholdes i 2014: Hammershus Fairtrade Familie Festival

Formålet med koncerten er at oplyse og sætte fokus på Fairtrade muligheder og projekter i Afrika. Vi prøver at tage udgangspunkt i det der lykkes og derfor peger fremad for bæredygtig udvikling på det afrikanske kontinent. Alle koncerter har hidtil givet et overskud til udvikling og igangsættelse af Fairtrade og anden form for hjælp-til-selvhjælp i Afrika.

Vi bruger vores støttede projekter aktivt som eksempler på ”best practice” – som et slags ”gode nyheder fra Afrika” og viser bl.a. eksempler under koncerten, på vores storskærm. Læs også om kampagnen Verdens Bedste Nyheder 

projektrdgvnVi modtog i april 2011 Projektrådgivningens initiativpris for vores brede og folkelige oplysningsarbejde, der inddrager nye målgrupper i U-lands-oplysningen.

Billedet: Ida Ljunggren modtager på vegne af Foreningen Hammershus Fairtrade Concert Projektrådgivningens initiativpris, 2011. Prisen på 10.000 Kr. og en statuette overrækkes af Projektrådgivningens formand Vibeke Tuxen.Se filmen om Hammershus Fairtrade concert 2011

Støtte til dynamisk og bæredygtig udvikling

Hammershus Fairtrade Concert samler således ikke ind til nødhjælp, men til dynamisk udvikling i Afrika - initiativer og projekter, der støtter selvstændighed, langsigtet bæredygtighed, erhvervsudvikling og kapacitets-opbygning.

Læs mere om, hvad der tidligere er blevet støttet med hjælp fra koncerterne.

ghana_woman

En smuk og uforglemmelig oplevelse


koncert

Udover fokus på bæredygtig udvikling i Afrika, global handel og Fairtrade, er meningen med koncerterne naturligvis også at give publikum en uforglemmelig koncertoplevelse i unikke rammer.

Koncerterne holdes foran Hammershus slotsruin, som danner en fantastisk smuk baggrund for den store scene. Samtidig skabes der på selve koncertpladsen en inspirerende stemning med Fairtrade markedsplads og boder, spændende mad- og drikkevarer for enhver smag og en unik udsmykning, der gør stedet til en oplevelse i sig selv.

Hammershus Fairtrade Concert arrangeres af Hammershus Fairtrade, men med stor og uvurderlig hjælp fra mere end 1.000 frivillige og i samarbejde med idrætsforeninger, virksomheder, statslige institutioner og andre samarbejdspartnere.

publikum2011Web: Crawfurd Media

© 2020 Hammershus Fairtrade | Strandvejen 80 | 3770 Allinge | Tlf. +45 24243131 |  info@hammershusfairtrade.dk